ULTIMELE NOUTATI

FUEGO - cel mai îndrăgit artist, la „Ghiozdanul cu surprize”, TVH, sâmbătă, 02 august 2014, ora 10.00

FUEGO - cel mai îndrăgit artist, 
la „Ghiozdanul cu surprize”, TVH, 
sâmbătă, 02 august 2014, ora 10.00


O dimineaţă cu înviorare pe ritmuri orientale! Grupul Dianis Twelve, de la Palatul Copiilor din Urziceni, Slobozia, aflaţi sub îndrumarea profesorului coregraf Diana Călin, deschid o nouă ediţie.


Invitatul emisiunii este unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului. FUEGO ne încântă cu melodii vesele, având ca temă principală lumea minunată a copiilor.
În plus, artistul ne-a vorbit despre debutul său muzical, participarea la festivaluri şi cum a reuşit să-şi clădească o cariera solidă în muzică, dar şi în teatru.

"Trebuie să fiţi talentaţi, frumoşi, modeşti şi să cântaţi din sufletul vostru de copii, versurile să aibă o temă şi o linie melodică frumoasă, şi atunci o să-i cuceriţi pe toţi", este mesajul pe care l-a transmis Fuego tuturor copiilor care visează să ajungă vedete.

Iată o ediţie pe care nu trebuie să o pierdeţi! "Ghiozdanul cu surprize", sâmbătă, de la ora 10:00, doar pe TVH şi online pe tv-h.ro.

Sursa: TVH
31 iulie 2014

Publicat de:

FUEGO invitat la emisiunea “STAR CHEF”, pe Antena Stars, 26 iulie 2014

FUEGO: ”Vreau să cred că muzica mea 
este ca un pansament pentru oameni!”
"STAR CHEF", Antena Stars, 26 iulie 2014



Fuego a continuat seria mărturisirilor şi în această după-amiază, într-o altă ipostază, cea de pasionat într-ale gătitului, în emisiunea “STAR CHEF“, prezentată de Nicolai Tand şi Natalia Mateuţ, un talk-show gastronomic, transmis de Antena Stars. Artistul ne-a demonstrat că este extrem de priceput, nu doar la muzică, ci și în bucătărie.


În aromele preparatelor culinare pregătite, Fuego ne-a declarat, printre altele, că speră ca muzica lui să fie ca un pansament pentru oameni.


FUEGO: ”Regret că bunica mea și-a dorit 
toata viața ca eu să devin preot”


Invitatul special de la emisiunea “Star Chef” a fost Fuego. Solistul a declarat că unul dintre marele sale regrete este că bunica lui nu l-a dorit artist, ci preot.



„Bunica a fost cea care m-a crescut până la vârsta de 8 ani, pentru că părinţii munceau foarte mult. O chema Stratenia şi a fost o femeie puternică şi i-a crescut singură pe tata şi pe unchiul meu. Am crescut în spiritual credinţei, alături de familia mea. Bunica Stratenia şi-a dorit să fiu preot. Din păcate nu m-a văzut artist pe scenă. Mama şi-a dorit să fiu artist, iar bunica, preot. În final am ales să cânt pentru oameni. E frumos să trăieşti pentru muzică. Visul meu artistic s-a împlinit!”, a mărturisit emoţionat artistul.


Sursa: Antena Stars
26 iulie 2014

Mioara Velicu şi Fuego cântă pe “Plaiul Tojanului“, duminică, 27 iulie 2014, Publicaţia “Monitorul de Vrancea”, 26 iulie 2014

Mioara Velicu şi Fuego cântă pe “Plaiul Tojanului“,
duminică, 27 iulie 2014, 
Publicaţia “Monitorul de Vrancea”, 26 iulie 2014


Vrâncenii sunt invitaţi să participe, duminică, la cea dea 47-a ediţie a Festivalului Folcloric Interjudeţean „Plaiul Tojanului“, care va avea loc la Paltin. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Primăria Comunei Paltin, Consiliul Local Paltin şi Obştea Paltin. Locul de desfăşurare este chiar Plaiul Tojanului, locul unde acest festival se ţine încă de la înfiinţare, data de desfăşurare fiind aceeaşi dintotdeauna, respectiv ultima duminică din luna iulie. La manifestare sunt invitate să participe ansambluri folclorice din mai multe localităţi vrâncene, dar şi din alte judeţe. 


Tot duminică, la Muzeul Etnografic din comuna Paltin se vor aniversa 200 de ani de la prima atestare documentară a localității. Primarul comunei Paltin, Tudorel Bîtcă, îi invită la manifestări pe toţi vrâncenii care vor să petreacă o zi în aer liber, în compania unor artişti îndrăgiţi. 
„Invit vrâncenii să participe la această frumoasă sărbătoare a noastră. Festivalului Folcloric Interjudeţean Plaiul Tojanului este sărbătoarea de suflet a întregii comunităţi pe care o reprezint“, a spus Tudorel Bîtcă. 


Invitaţi de onoare sunt MIOARA VELICU şi FUEGO. 

Autor: George Noapteş
Sursa: Publicaţia “Monitorul de Vrancea”
26 iulie 2014

Publicat de:

Surpriză de proporţii pentru Fuego! Emoţionat până la lacrimi de telefonul ei, Spy News, 25 iulie 2014

Surpriză de proporţii pentru Fuego! 
Emoţionat până la lacrimi de telefonul ei, 
"Spy News", 25 iulie 2014


În această seară, Fuego a avut parte de o surpriză inedită. Fosta lui învăţătoare a intrat în direct la "Agentul Vip".
Fuego a fost invitat în această seară în emisiunea lui Cristi Brancu, "Agentul Vip". Cântăreţul a avut parte de o surpriză inedită. Învăţătoarea lui din clasele primare a intrat în direct prin telefon.



"Sunteţi un om important pentru mine! M-aţi învăţat să scriu, să citesc, vai cât ma bucur să vă aud. Este o mare bucurie. A fost un învăţător de excepţie. A fost iubită de întreaga clasă", a spus Fuego, vizibil emoţionat, la "Agentul Vip"- ANTENA STARS.


"Generaţia lui Paul (n.r- Fuego a fost una de excepţie. El a fost un copil excepţional. Avea un scris atât de frumos. Lui Paul îi plăcea să recite poezii. A iubit totul, dar cel mai mult a iubit muzica. Mi-am dat seama asta de la prima oră de muzică. El a ajuns repede vedeta clasei, apoi a scolii. Îmi aduc foarte bine aminte, era un real talent. Ne bucuram să-l aud cântând", a spus învăţătoarea lui Paul Surugiu, Fuego după numele de scenă.

Autor: A.C.
Sursa: "Spy News"
25 iulie 2014

Publicat de:

Imagini de colecţie! Nici prin cap nu-ţi trece cine este băieţelul din imagini! INDICIU: acum este un mare cântăreţ de la noi din ţară, "Spy News", 25 iulie 2014

Imagini de colecţie! 
Nici prin cap nu-ţi trece cine este 
băieţelul din imagini! 
INDICIU: acum este un mare cântăreţ de la noi 
din ţară, "Spy News", 25 iulie 2014


Are talent de mic, însă nimeni nu se gândea că va ajunge unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din România. Imagini de colecţie din copilăria unui cântăreţ.




Fuego, căci despre el este vorba, era un copil carismatic şi iubit de toată lumea. Aceasta a fost talentat de mic. Învăţătoarea lui povestind pentru "Agentul Vip" că Fuego îi încânta cu glasul lui de mic. Artistul a fost invitat în această seară în emisiunea lui Cristi Brancu şi a adus mai mult fotografii cu el din copilărie, fotografiile  pe care le-a arătat tuturor.


Autor: A.C.
Sursa: "Spy News"
25 iulie 2014

Publicat de:

VIDEO/FUEGO - periplu printre amintiri... la o sărbătorire pregătită, în avans, de colegul şi prietenul său, Cristian Brancu, la “AGENTUL VIP“, 25 iulie 2014

FUEGO - periplu printre amintiri...
la o sărbătorire pregătită, în avans, 
de colegul şi prietenul său, 
Cristian Brancu, la “AGENTUL VIP“, 
25 iulie 2014 


În seara zilei de 25 iulie 2014, echipa emisiunii “Agentul VIP”, împreună cu moderatorul Cristian Brancu, l-au sărbătorit, în avans, pe unul dintre cei mai iubiţi artişti din România, Paul Surugiu - Fuego, într-o ediţie spectaculoasă, plină de provocări şi momente de neuitat, marcând, totodată, şi cei 21 de ani de activitate pe scena muzicală românească, într-un show în care surprizele nu au lipsit. 



Luna august este una cu totul şi cu totul specială pentru Fuego. Pe data de 23 august artistul va sărbători împlinirea a 38 de ani, din care 21 de carieră, de prezenţă activă pe scena muzicală autohtonă, atât timp trecând de la debutul său, lansat fiind atunci de maestrul său, George Grigoriu. În aceşti ani, pe scena cântecului românesc, Fuego şi-a clădit, în etape clare, numele. A trecut prin perioada latino, ulterior a cântat muzică pop, apoi a trecut către zona populară, iar în prezent abordează, cu uşurinţă, aceste genuri muzicale.


În această ediţie de colecţie a emisiunii “Agentul VIP”, Paul Surugiu a vorbit despre primii paşi în carieră, despre oamenii pe care îi iubeşte, despre premiile şi activitatea sa prolifică, precum şi despre legătura statornicită între el şi public, despre tot ceea ce înseamnă muzica pentru sufletul său.
“Eroii vieţii mele sunt două nume care m-au adus pe scara muzicală la care mă aflu acum, şi anume: compozitorii George Grigoriu şi Petre Găluşanu. Toate realizările mele muzicale le datorez lor, fiindcă ei m-au lansat în muzică, ei mi-au dat lecţii de canto, ei m-au dus la radio pentru prima dată şi apoi la televiziune.”


Nu a uitat să amintească câteva nume importante care i-au marcat şi sprijinit cariera: nepreţuita "Regina mamă" - D.na Irina Loghin, Mioara Velicu, Jolt Kerestely, Mirabela Dauer şi mulţi alţii.

<<Cântăreţul a avut parte de o surpriză inedită. Învăţătoarea lui din clasele primare a intrat în direct prin telefon. 
"Sunteţi un om important pentru mine! M-aţi învăţat să scriu, să citesc, vai cât ma bucur să vă aud. Este o mare bucurie. A fost un învăţător de excepţie. A fost iubită de întreaga clasă", a spus Fuego, vizibil emoţionat, la "Agentul Vip"- ANTENA STARS.
"Generaţia lui Paul (n.r- Fuego a fost una de excepţie. El a fost un copil excepţional. Avea un scris atât de frumos. Lui Paul îi plăcea să recite poezii. A iubit totul, dar cel mai mult a iubit muzica. Mi-am dat seama asta de la prima oră de muzică. El a ajuns repede vedeta clasei, apoi a scolii. Îmi aduc foarte bine aminte, era un real talent. Ne bucuram să-l aud cântând", a spus învăţătoarea lui Paul Surugiu, Fuego după numele de scenă.>>

(Sursa: Spy News)

Bucuria imensă cu care cântă, originalitatea melodiilor şi a textelor sale fac din Paul Surugiu, alias Fuego, un mare artist, care a reuşit să-şi facă din propria viaţă un şlagăr de succes. Sincer, modest, puţin nostalgic, dar totdeauna solar şi plin de haz, el reuşeşte să-şi păstreze în fiecare zi candoarea şi firea echilibrată cu care ne-a obişnuit. 



„Dumnezeu mi-a dat harul de a cânta pentru că mama şi-a dorit acest lucru. Ea avea o voce extraordinară, dar bunica n-a lăsat-o să cânte. Când m-am născut, mama a spus: «Băiatul acesta va fi artist». Mamei îi datorez tot. Bunica a fost cea care m-a crescut până la vârsta de 8 ani, pentru că părinţii munceau foarte mult. O chema Stratenia şi a fost o femeie puternică şi i-a crescut singură pe tata şi pe unchiul meu. Am crescut în spiritual credinţei, alături de familia mea. Bunica Stratenia şi-a dorit să fiu preot. Din păcate nu m-a văzut artist pe scenă. În final am ales să cânt pentru oameni. E frumos să trăieşti pentru muzică”, a mărturisit emoţionat artistul.


Dorinţa din copilărie i s-a îndeplinit. Destinul său a fost şi este închinat muzicii. De douăzeci şi unu de ani cântă pentru publicul său, pentru cei sensibili, romantici şi pentru cei care mai cred că muzica este cea salvatoare, într-o societatea zbuciumată de zgomot. Publicul i-a fost alături în fiecare moment al carieirei sale, acordându-i credit şi investind în el tot sprijinul său, dovadă pentru asta fiind sălile pline la spectacolele sale.

La rându-i, artistul îşi tratează fanii cu respect, oferindu-le, de fiecare dată, surprize muzicale, aşa cum s-a întâmplat şi în această seară la “Agentul VIP” cu noul său single - “IUBESC O SINGURĂ FEMEIE “, lansat la 1 iunie a.c., o piesă în care sentimentele, trăirile, emoţiile şi iubirea, transpuse pe portativ de tânăra şi talentata compozitoare basarabeană, Eugenia Carabut Andrieş, au dat naştere unei noi compoziţii de suflet, o piesă dedicată celei mai dragi fiinţe - mama.

Frumoasa împletire de drumuri în plan muzical, dintre Fuego şi Eugenia Carabut Andrieş, începută în vara anului 2013, prin lansarea melodiei "Iubire", continuată apoi prin premiera pieselor "Stea" şi “Vino”, cunoaşte acum un nou succes, odată cu apariţia acestei melodii şi promite să devină o tradiţie, ce se va concretizată curând, după cum afirma Fuego, într-un material discografic de excepţie.



Astfel că, atât percepţia şi interpretarea publicului, prezenţa sa în sălile de spectacol, cât şi premiile şi distincţiile dobândite, reprezintă confirmarea că munca şi determinarea conturează imaginea sa veridică, completează şi desăvârşesc un sistem de valori echilibrat. De asemenea, spaţiul în care artistul alege să îşi desfăşoare activitatea ajunge să îl asimileze pe deplin şi să se identifice cu acesta, descoperind în el un reprezentant, un ambasador al principiilor autentice.

“Deşi am absolvit facultatea de tetru, nu m-am gândit că am să fiu actor. Ştiind aproape toată opera lui Grigore Vieru, m-am gândit să fac un spectacol omagial dedicat poetului. “TESTAMENT” reprezintă lecția de patriotism, ansamblată cu poezie, muzică și elemente de dramaturgie care a prins la public, sălile fiind pline în țară, iar ecourile și reacțiile celor prezenți au fost pozitive.
Unul dintre cele mai frumoase şi onorante daruri primite anul acesta mi-a fost oferit de către academicianul Nicolae Dabija, în semn de înaltă prețuire, din partea celei mai importante publicații de cultură și artă din Republica Moldova - "LITERATURA ȘI ARTĂ ", un premiu unic, cel pentru poezie, pentru interpretare și creație. "Și este bun acel de sus, cu-acest popor cuminte,/Că ne trimite un Fuego, aceste poezii să ni le cânte!" (Nicolae Dabija)”
Întotdeauna am iubit Basarabia și pentru mine, este pământ românesc, este parte a sufletului meu românesc. Mă bucur că prin piesa "Testament", comoara lăsată de Grigore Vieru, nemuririi, pot aduce bucurie românilor, de oriunde s-ar afla ei, într-o lume în care avem nevoie de teatru și poezie. 
Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea și versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă și trăirile sale despre ce ești, cine ești și ce ai putea fi dacă ai afla ce e cu adevărat în sufletul tău, adică emoție, patriotism, o Românie mare și unită." 



Frumoasă seară de sărbătoare, creată de Cristian Brancu, într-o atmosferă încărcată de bună dispoziţie şi nostalgii arcuite în timp, înscriind-o în momentele de suflet, recurenţă a prezentului etern, care-i conturează personalitatea, de această dată în imagini, poveşti, dar şi magica sa muzică - vocaţia indiscutabilă a artistului iubit, pe care o încheiem cu dedicaţia primită de interpret din partea celui mai mare artist român, Florin Piersic, esenţă a identităţii artei neamului: 
“Paul, să slăbim amândoi, dar nu profesional!
Prietenul tău pentru totdeauna, Florin.”
(Florin Piersic, 6 iulie 2007, Paris)
Postat de:

FUEGO - sărbătorit, în avans, la “AGENTUL VIP“, vineri, 25 iulie! Vezi ce surprize şi provocări i s-au pregătit! Sâmbătă, 26 iulie, îşi va încânta admiratorii cu muzică bună, dar şi cu abilităţile culinare, la "STAR CHEF", tot la ANTENA STARS

FUEGO - sărbătorit, în avans, la “AGENTUL VIP“, vineri, 25 iulie! 
Vezi ce surprize şi provocări i s-au pregătit! 
Sâmbătă, 26 iulie, îşi va încânta admiratorii cu muzică bună, 
dar şi cu abilităţile culinare, la "STAR CHEF", 
tot la ANTENA STARS

Luna august este una cu totul şi cu totul specială pentru Fuego. Pe data de 23 august va sărbători împlinirea a 38 de ani de viaţă şi a 21 de carieră. Deşi nu este un împătimit al petrecerilor, de această dată, Paul Surugiu a acceptat invitaţia echipei emisiunii “AGENTUL VIP“, şi implicit a lui Cristian Brancu, de a fi sărbătorit, în avans, în platoul emisiunii, într-o ediţie spectaculoasă, vineri, 25 iulie.


Astfel, începând cu ora 21.00, pe Antena Stars, artistul va avea parte de o mulţime de surprize, provocări şi momente de neuitat. De asemenea, el va vorbi, în cadrul show-ului, despre zilele sale de naştere din copilarie, despre primii paşi în carieră, despre oamenii pe care îi iubeşte, precum şi despre premiile şi activitatea sa prolifică. Pentru admiratorii săi, Fuego a pregătit şi câteva dintre piesele sale de succes, printre care şi ultimul său single - “IUBESC O SINGURĂ FEMEIE “, lansat la 1 iunie a.c.


Totodată, sâmbăta, artistul va continua seria mărturisirilor, tot la Antena Stars, de la ora 18.00. În altă ipostază, cea de pasionat într-ale gătitului, în emisiunea “STAR CHEF“, prezentată de Nicolai Tand şi Natalia Mateuţ. Artistul va povesti despre preferinţele sale gastronomice, va găti şi va cânta pentru toţi cei ce îi îndrăgesc activitatea.



Urmăriţi, aşadar, două apariţii de excepţie ale lui Fuego, în exclusivitate, la Antena Stars!

Publicat de:

In memoriam: Adrian Păunescu - (n.20 iulie 1943, Copăceni, plasa Bălți, Republica Moldova - d. 5 noiembrie 2010, București), 20 iulie 2014

In memoriam: ADRIAN PĂUNESCU - 
(n.20 iulie 1943, Copăceni, plasa Bălți, Republica Moldova - 
d. 5 noiembrie 2010, București), 
20 iulie 2014

De-atâtea zilnice-ncercări mizere,
De-atâta umilinţă şi păcat,
De-atâta moarte câtă ni s-a dat,
E prea puţin o singură-Nviere.

Şi, totuşi, pe pământul îngheţat,
Lumina lunii drepturile-şi cere
Şi-n stupi lucrează vechiul dor de miere
Şi vânturile primenirii bat.

E ca un fel de rupere de ere
Şi ca un întuneric luminat,
E lupta-ntre femeie şi bărbat,
Ca la un alt scandal pentru putere.

Şi, vai, în tot ce, zilnic, s-a-ntâmplat,
E prea puţin o singură-Nviere.
(Adrian Păunescu – „E prea puţin”)


FUEGO - RUGĂ PENTRU POET

S-a stins şi ultimul reprezentant al Sfintei Treimi a literaturii române: MIHAI EMINESCU, GRIGORE VIERU şi ADRIAN PĂUNESCU.

ADRIAN PĂUNESCU - asemeni fratelui său, GRIGORE VIERU, a fost mai mult decât un poet, a fost un destin, o mare conştiinţă a timpului nostru, care a trăit în spiritul dreptăţii şi al iubirii ce poate birui totul.

Un simbol al redeşteptării inimilor şi sufletelor noastre, un portdrapel al generaţiei sale, “ce s-a zidit de viu în templul poeziei româneşti”, un apostol al cuvântului şi al adevărului, iubitor de valori şi de neam, un tribun, un bun de patrimoniu naţional, “poetul fără vină, ce a dus în mâini lumină”.

Sunt trist şi pentru faptul că în luna septembrie (2010), hotărâsem împreună realizarea unui marterial muzical pe versurile domniei sale. Nu pot să-mi iert faptul că nu am făcut-o mai demult. Voi păstra însă, ca pe o Biblie, volumul “Cartea Cărţilor”, cel mai de preţ dar pe care l-am primit anul acesta (2010), de ziua mea, cu dedicaţia:

“În fiinţa cosmică, îmi amintesc să fi găsit, acum câţiva ani, suficientă vocaţie, la o antenă. La mulţi ani, copil talentat!”
Cu prietenie,
Adrian Păunescu

Voi “reaprinde candela”, rugându-mă pentru sufletul său ales, îngenunchind în faţa măreţiei sale şi nu voi putea să-mi exprim recunoştinţa decât, ducându-i mai departe, cu evlavie, versul către eternitate, veşnicindu-l!

Adâncă şi pioasă plecăciune, MAESTRE!
Dumnezeu să vă ridice în Lumină şi să vă odihnească în sfere înalte, ca spiritual dumneavoastră”
(Paul Surugiu - Fuego, 6 noiembrie 2010)


“Păunescu face parte din însăşi viaţa mea.
Eu nu mă pot lepăda de propria-mi viaţă.”
(Grigore Vieru)



Doamne, Dumnezeul nostru,
Dă-ne nouă iarăşi rostul,
Dă-ne linişte şi milă,
Duh în trupul de argilă.

Dă-ne ţara iar în ţară,
Dă-ne dreptul să ne doară,
Dă-ne mamă, dă-ne tată,
Că ni s-au furat odată.

Dă-ne frate, dă-ne soră,
Ce din lanţuri Te imploră
Şi, într-o blîndeţe nouă,
Viaţa noastră dă-ne-o nouă.
(Adrian Păunescu - "Rugă pentru neam")

Publicat de:
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger