ULTIMELE NOUTATI

La mulţi ani, PAUL, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel!

“Muzica e ca şi credinţa în Dumnezeu, trebuie simţită cu sufletul”


Cum “Tu eşti muzica…” şi “Muzica e viaţa ta”, tu pentru noi eşti acea legătură spirituală între cer şi pământ, înnobilând şi dând speranţă, echilibru şi culoare vieţii, care de cele mai multe ori se rezumă la nuanţe de gri. În acest context, rolul tău, este acela de misionar, de călăuză, izvorâtă din geniul versurilor, spre inimile noastre, a celor din public, care, alături de tine, sunt o parte a actului artistic. Vocea ta este ca o pârghie care serveşte purităţii mesajului muzical si pentru faptul că tu o mânuieşti cu măiestrie noi vibrăm la auzul ei şi o primim în suflet cu dragoste şi bucurie.


Echipa Fan Club Fuego Romania îţi doreşte inspiraţie, putere de muncã şi sãnãtate, ani fericiţi, cu multe împliniri, alături de publicul tãu drag!!!

La mulţi ani, vioară a sufletului românesc!

Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

Ediţie specială a emisiunii “Fuego şi prietenii”, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - “La mulţi ani, Fuego!" - “La mulţi ani, PAUL!"


Urările, felicitările şi cadourile cu prilejul onomasticilor se fac pe ritmuri vioaie de muzică populară, pe sunetele fascinante ale neamului românesc, sursa definitorie de joc, de spirit autentic, de împlinire şi de valoare morală.

Cu atât mai mult în această perioadă, în care întregul spaţiu românesc şi-a întors principiile către tot ce reprezintă folclorul nealterat, tot ce înseamnă tradiţie, simbol şi cântec.

Astfel că, sâmbătă, 29 iunie a.c., începând cu ora 21.00, emisiunea “Fuego şi prietenii” a pregătit o ediţie de colecţie, prin care Favorit TV urează, în stilul propriu, mulţi ani fericiţi artistului şi moderatorului Paul Surugiu - Fuego, cu ocazia zilei de nume şi a sărbătoririi praznicului luminat al Sfinţilor Petru şi Pavel, cât şi tuturor celor ce poartă numele de Pavel, Paula, Petre, Petru, Petruţa.

În cadrul show-ului veţi putea asculta şi urmări cele mai frumoase refrene din muzica populară interpretate magistral de Fuego alături de Orchestra Municipală a Primăriei Chişinău, condusă de Vasile şi Vitalie Advahov.


Aceasta este ultima ediţie din acest sezon, al cincilea an, emisiunea intrând într-o vacanţă meritată de vară până pe 10 august când va reveni în forţă, cu un nou sezon, cu surprize şi momente inedite, cu premiere din partea artistului Fuego, cât şi cu un nou format axat în continuare pe promovarea artei pure şi a valorilor reale ale spaţiului românesc!

Urăm astfel “La mulţi ani!” atât emisiunii “Familia Favorit” cât şi lui Paul Ciprian Surugiu - Fuego, sâmbătă, ora 21.00, la Favorit TV!


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

Moartea poetului basarabean Dumitru Matcovschi, o pierdere imensă pentru cultura şi literatura românească, Realitatea.net, 27.06.2013


Moartea scriitorului Dumitru Matcovschi reprezintă o pierdere enormă pentru cultura şi literatura românească, apreciază preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, şi preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca.

“Este o pierdere incomensurabilă. Dumitru Matcovschi lasă un gol imens în literatura şi în cultura noastră”, a comentat pentru Agerpres Arcadie Suceveanu moartea marelui poet, scrie Agerpres

Dumitru Matcovschi şi opera sa s-au asociat întotdeauna cu Basarabia şi au suferit împreună cu Basarabia, a adăugat Suceveanu. “Rămâne opera şi rămâne imaginea lui, care întotdeauna s-au asociat cu imaginea Basarabiei. A fost unul din simbolurile noastre naţionale şi el s-a identificat cu istoria şi cu drama Basarabiei. Este un spirit al acestor locuri, un poet care a fost un mare implicat la modul direct în evenimente şi în cursul istoriei”. 

Arcadie Suceveanu şi-a amintit şi de accidentul din 1989, în care poetul a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Accidentul respectiv l-a făcut mai puternic şi un erou naţional, consideră Suceveanu. “Drama prin care a trecut el însuşi în 1989, tragicul eveniment a energizat masele, a polarizat în jurul numelui său întreaga suflare românească. În felul acesta a devenit cu adevărat un erou al naţiunii, un simbol de demnitate şi curaj naţionale”, a declarat preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. 

“Dumitru Matcovschi a fost o mare valoare, un simbol, un luptător pentru adevăr. A fost foarte sincer, ceea ce i-a adus disconfort, dar a fost tot timpul vertical”, a declarat şi preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca. 

Dumitru Matcovschi a luptat pentru consolidarea naţiunii şi a suferit din cauza adevărului pentru care a luptat, consideră preşedintele Academiei, care a mai adăugat că moartea lui Dumitru Matcovschi se înscrie în lista marilor pierderi din ultimii ani. “Ne pare foarte rău că pierdem aşa personalităţi ca Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Dumitru Matcovschi. Ne pare foarte rău pentru că, odată cu ei, pleacă cei care au luptat pentru poporul nostru şi mă sperie faptul că nu văd urmaşi care ar merge pe aceeaşi cale”, a spus Gheorghe Duca. 

“Este important ca noi să-i păstrăm memoria, să-i învăţăm opera, să-l citim continuu, pentru că poeziile lui Matcovschi sunt o reflectare a realităţii pe care am trăit-o şi o trăim”, a conchis Duca. 

Dumitru Matcovschi, unul din liderii Mişcării de Eliberare Naţională de peste Prut, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23.20, într-un spital privat din Chişinău, la vârsta de 73 de ani.  

Născut la 20 octombrie 1939, în satul Vadul-Râşcov din judeţul Soroca, Dumitru Matcovschi devine, peste ani, unul dintre cei mai mari poeţi ai Republicii Moldova, recunoscut în critica literară pe plan internaţional, şi un simbol al mişcării de renaştere naţională din Basarabia. În anul 1988, în calitatea sa de redactor-şef al revistei “Nistru”, devenită ulterior 'Basarabia', are curajul să publice istoricul articol “Veşmântul fiinţei noastre”, de Valentin Mândâcanu, care a aprins flacăra conştiinţei naţionale în lupta pentru alfabetul latin. În revista 'Basarabia' condusă de poetul Dumitru Matcovschi a văzut lumina tiparului şi Sfânta Scriptură în alfabet latin şi “Doina” lui Mihai Eminescu.  

La 17 mai 1989, Dumitru Matcovschi a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a scăpat cu viaţă în mod miraculos după şase luni de comă, urmate de peste 20 de intervenţii chirurgicale. Deşi marcat de acea întâmplare, Dumitru Matcovschi şi-a continuat activitatea, opera sa constituind una dintre cele mai valoroase moşteniri lăsate literaturii române. 

În anul 2012, Dumitru Matcovschi a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, categoria A “Literatură”, cu care a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu “în semn de înaltă apreciere pentru abnegaţia şi perseverenţa cu care a promovat valorile naţionale şi culturale ale României”.



Sursa: Realitatea.net
27.06.2013


Cu cele mai adânci sentimente de respect,  Fan Club Fuego Romania se alătură tuturor celor care îşi exprimă regretul enorm la aflarea trecerii în nefiinţă a marelui poet, prozator şi academician, Dumitru Matcovschi. 

Pentru contribuţia adusă ca scriitor şi promotor al culturii româneşti pretutindeni în lume, Dumitru Matcovschi va rămâne veşnic în inimile noastre.

Dumnezeu să-l odihnească, să-i dăruiască pace, linişte şi lumină veşnică.



 Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

“Petrecere românească” cu FUEGO, sâmbătă, 29 iunie 2013, pe TVH

 

Romanii au toate caracteristicile din lume şi pot fi, în acelaşi timp, şi iubiţi şi contestaţi pentru asta. În schimb, printre activităţile pe care le realizează, cel mai profesionist este aceea de a petrece.

Iar atunci când alături de o companie plăcută adaugi şi o muzică bună, petrecerea devine autentică, reuşind să transmită o stare de linişte, de împlinire, de fericire.

Pe asta au mizat cei de la TVH, fostul TVH2O, fostul TVRM, atunci când au demarat proiectul de televiziune “Petrecere românească”, un format tip concurs, ce pune pe treapta principală muzica românească într-o competiţie în care arta are întotdeauna de câştigat.


Astfel, sâmbătă, în zi sfântă de mare praznic împărătesc “Sfinţii Petru şi Pavel”, 29 iunie a.c., începând cu ora 20.00,  în cadrul emisiunii, în calitate de invitat special, va fi prezent Fuego, care va contura, în stilu-i caracteristic, atmosfera, transformând emisiunea într-o adevărată sărbătoare.


Atât refrene îndrăgite de muzică uşoară, cât şi cele mai frumoase creaţii de muzică populară vor face ca ziua de sâmbătă să răsune pe muzica lui Fuego, tocmai de ziua lui, căci artistul îşi sărbătoreşte, pe 29 iunie, ziua de nume.


Urmăriţi sâmbătă, de la ora 20.00, emisiunea “Petrecere românească” pentru a vă bucura de muzica lui Fuego, de valorile româneşti regăsite în cântecele acestuia şi pentru a petrece în felul care ne defineşte şi care a născut sintagma “ca românul, ca românul, nu e pe lume niciunul”.




Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

Întoarcerea la rădăcini pentru FUEGO, în spaţiul Ardealului istoric, o “minune a lui Tamaş”, la Look TV, 07.07.2013


Indiferent de drumurile epuizante, de oameni, de perioade şi de succes, pentru toţi cei ce aleg să se desprindă de locul care i-a individualizat şi i-a definit, întoarcerea acasă, în spaţiul copilăriei şi al formării lor, este întotdeauna fascinantă. Cu atât mai mult cu cât acest spaţiu a trezit în ei pasiuni şi talent, a servit drept martor al dezvoltării şi a contribuit, involuntar, la desăvârşirea lor.

Pentru Paul Surugiu - Fuego, Ardealul  reprezintă acasă, reprezintă parte a copilăriei sale, cu Munţii Apuseni, cu Turda în care punea luminii zăvor, cu fiecare parte de pământ care respiră şi transmite mai departe, istoria neamului românesc.

Astfel că, pentru el, fiecare întoarcere în Ardeal înseamnă un moment de bucurie. Un moment de bucurie a fost şi prezenţa în platoul emisiunii “Minunile lui Tămaş”, moderată de Aurel Tamaş, la Look TV. Asta pentru că a avut şansa de a revedea zonele adolescenţei sale, de a se reîntâlni cu publicul său şi de a trăi momente unice în cadrul emisiunii.


Show-ul ce prezintă valorile reale şi artiştii autentici, şi care îl va avea ca invitat special pe Fuego, va fi difuzat duminică, 7 iulie a.c., începând cu ora 13.00, pe Look TV. Alături de acesta se vor afla şi Marcel Pavel, actorul Nae Alexandru de la Teatrul “Constantin Tănase” şi interpreta de muzică populară, Elena Merisoreanu.

Fuego va interpreta piese de pe cel mai nou material discografic, va vorbi despre activitatea sa şi despre proiectele viitoare, şi pentru că a fost în studioul minunilor, toţi admiratorii săi îl vor vedea într-o ipostază specială, recitând un monolog de George Topârceanu.

Urmăriţi aşadar, duminică, 7 iulie a.c., pe Look TV, o ediţie de colecţie “Minunile lui Tamaş”.


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

FUEGO invitat al emisiunii “Să v-amintiţi duminica!”, Naţional TV, 23 iunie 2013


Duminică, 23 iunie a.c., pe Naţional TV, în cadrul show-ului de divertisment moderat de Corina Chiriac, “Să v-amintiţi duminica!”, Paul Surugiu a fost prezent, într-o nouă ediţie de colecţie, alături de Anna Lesko, trupa Distinto, Nicola, Anne's şi Lucia Bubulac împreună cu copii săi.


Pe parcursul emisiunii, artistul a vorbit despre importanţa premiilor în viaţa unui interpret, precum şi despre legătura stabilită între el şi publicul basarabean, distincţiile primite şi importanţa muzicii în toată desfăşurarea ei pe portativul unui destin consacrat acesteia.

Fuego a interpretat patru piese de pe cel mai recent  material discografic - dublu CD "O lacrimă de cântec":
“Scrisoare de bun rămas” - Muzica: Paul Surugiu/Versuri: George Ţărnea


“Ce înseamnă fericirea?” - Muzica/Versuri: Maria Stoianov


“Povestea acordeonului” - Muzica: Paul Surugiu/ Versuri: Elena Răileanu


“Pălărie nouă” - Muzica/Versuri: Eugenia Carabut Andries


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

FUEGO invitat al emisiunii “Atenţie, se cântă!”, TVR 2, 22 iunie 2013

 

Sâmbătă, 22 iunie a.c., Fuego a fost prezent în emisiunea “Atenţie, se cântă!”, moderată de Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc şi transmisă de TVR 2, o ediţie specială dedicată lui Dan Dimitriu, compozitorul unora dintre cele mai titrate şi apreciate şlagăre româneşti.

Unul dintre acestea, “Nu m-am gândit la despărţire”, versuri Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu, muzica Dan Dimitriu, din repertoriul maestrului Dan Spătaru, a fost preluat de Paul şi interpretat într-o manieră diferită, păstrând filonul original. Piesa este inclusă pe cel mai recent material discografic editat de Fuego, în 2013, denumit “O lacrimă de cântec”, lansat în cadrul turneului cu acelaşi nume.


Fuego a mai interpretat, pe parcursul acestei emisiuni, încă două piese de pe acest material discografic:

“Trandafiri în dar” - Muzică/Versuri: Maria Stoianov


“O căsuţă la marginea satului” - Muzică/Versuri: Marina Voica


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

FUEGO şi publicul său - tandem între cântece şi destine

 

În domeniul artei, la rang de virtute este aşezat cel care beneficiază de scopul acesteia. Există artişti ce conştientizează acest fapt, ajungând să stabilească o relaţie de interdependenţă cu publicul ce contribuie la evoluţia lor.

Unul dintre aceştia este Paul Surugiu - Fuego. Pentru el, admiratorii reprezintă, fară dubii şi aprecieri absurde, fără falsitate şi roluri interpretate, totul. Sursa de inspiraţie continuă, motiv plauzibil pentru a realiza proiecte noi şi pentru a continua drumul sinuos pe care l-a parcurs, publicul lui Fuego se poate considera ca fiind unul răsfăţat şi apreciat deopotrivă de cel pentru care gândurile lor devin receptive la muzica de calitate.

Paul Surugiu îşi respectă admiratorii. A demonstrat în nenumarate rânduri că se simte împlinit pentru această apropiere, afirmând că doar prietenia sinceră a celor care îi apreciază activitatea stă la baza evoluţiei sale armonioase.
 


Astfel, pe parcursul verii, din respect şi admiraţie împărtăşită pentru fanii săi, artistul le pregăteşte acestora noi surprize.

Emisiunea “Fuego şi prietenii” de pe Favorit TV va intra în vacanţă de la începutul lunii iunie, până pe 8 august, când va reveni, în mod spectaculos, cu o nouă prezentare şi un format diferit de cel tradiţional, păstrând linia decentă şi calitativă ce a consacrat-o.

Dar până atunci, producătorul show-ului, Valentina Herţa, vă pregateşte, în următoarele două săptămâni, ediţii speciale cu momente de colecţie din cadrul emisiunii, imagini cu interpreţii ce au construit, de-a lungul vremii, tabloul complet al artei româneşti ce a trecut prin platoul “Familia Favorit”, precum şi momente cu artistul îndrăgit, Fuego.

De asemenea, tot pentru admiratorii săi, Fuego va fi prezent, în perioada 2 - 4 august, la întâlnirea de suflet pe care o va avea cu aceştia, în cadrul manifestării cultural-artistice “UN CÂNTEC, UN DESTIN - FUEGO”, organizată de Casa de discuri “EUROMUSIC CLUJ-NAPOCA” împreună cu ASOCIAŢIA CULTURALĂ “REGAL D’ART”.


Evenimentul este conceput şi dedicat fanilor şi tuturor celor ce iubesc, urmăresc şi apreciază activitatea artistului Paul Ciprian Surugiu - Fuego, dovedind astfel că sunt apropiaţi ai celui ce este “o  lacrimă de cântec” în tabloul muzicii româneşti.

“Găsesc în fiecare moment câte o bucurie, câte un motiv pentru a merge efectiv mai departe, într-un spaţiu haotic, în care spiritul e perimat, iar arta ocupă un loc din ce în ce mai îndepărtat.

Cu ajutorul vostru, al admiratorilor mei, şi pentru voi efectiv, mă străduiesc să mă menţin aşa cum mă perceţi voi şi să fiu cu fiecare reprezentaţie şi proiect, mai bun, mai performant.
Astfel, în curând, voi lansa o piesă deosebită, care promite că va deveni şlagăr şi care beneficiază de un sound nou, diferit de ceea ce am interpretat până în prezent.

O piesa fresh, pe aceeaşi linie ca tematică, o piesă de dragoste, energică, cu accente pop-rock, compusa de Eugenia Carabut Andrieş. Piesa va beneficia şi de un videoclip şi vă promit că acesta va fi unul special, pe măsura cântecului.


La fine de vară, vă pregătesc două materiale discografice în premieră. Unul dintre ele, împreună cu maestrul Jolt Kerestely, un album de autor, iar celălalt cu Fraţii Advahov din Chişinău, de muzică populară, care va promova valorile autentice româneşti.

Totodată, atunci voi reveni şi la prima mea dragoste, actoria, pe scena Teatrului “Alexandru Davila” din Piteşti, cu un spectacol în premieră pentru România, într-o viziune nouă, cu o echipă de profesionişti şi un mesaj nobil, în sala mică “Liviu Ciulei”, pentru a celebra una dintre cele mai sublime forme de artă, ce zi de zi, poate dărui, poate interpreta şi modela percepţii.

Vă mulţumesc aşadar pentru susţinere şi pentru gândurile voastre pozitive.”

(Paul Ciprian Surugiu - Fuego)


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

FUEGO încheie stagiunea teatrului „Al. Davila” din Piteşti cu spectacolul „O lacrimă de cântec”, joi, 20 iunie 2013


La finalul celor nouă luni de activitate în care a oferit publicului o varietate de evenimente speciale de înaltă calitate artistică, teatrul „Al. Davila” îşi încheie stagiunea cu spectacolul „O lacrimă de cântec”, semnat Fuego, intitulat la fel ca cel mai recent material discografic, un album dublu CD, lansat în cadrul turneului naţional de primăvară, desfăşurat în luna martie a.c.

Performanţa nu lipseşte niciodată atunci când pe scena teatrului „Al. Davila” apare Fuego, asta pentru că arta lui mizează pe valoare, conţinut şi substanţă, pe efectul emoţional asupra spectatorului. Succesul acestor "creaţii" a fost probat de-a lungul anilor prin numeroasele reprezentaţii, avantajul şi "raritatea" acestora regăsindu-se printr-un cumul de elemente ce compun aceste spectacole, mesajul iubirii fiind de departe cel mai prezent, cel mai reliefat şi exploatat artistic.

Şi de această dată i s-au alăturat colegii săi din teatru, iar atmosfera a fost una festivă, spectacolul dovedindu-se a fi o creaţie colectivă, de aproape două ore, unic prin faptul că adună mai multe genuri spectaculare: dans standard sau modern, teatru de cuvânt - completat prin momentele umoristice şi, nu în ultimul rând, muzica. 



Într-o adevărată demonstraţie de frumos şi originalitate, acest „fermecător al contemporaneităţii noastre” nu se dezminte, şi chiar dacă pentru el Piteştiul înseamnă „acasă”, familia lui de prieteni şi oameni de suflet, casa celor mai frumoase amintiri, el nu-şi dezamăgeşte niciodată spectatorii şi o demonstrează permanent prin ţinutele impecabile şi repertoriul ales, în care nu lipsesc piese noi, care fac să vibreze sala în acordurile pianului mânuit cu atâta măiestrie de compozitorul Vicenţiu Perniu. 


Ineditul reprezentaţiei de joi, 20 iunie 2013, a fost mesajul de veselie din finalul ei, transmis prin interpretările cântecelor populare, care i-a îndemnat pe câţiva din admiratorii săi să încingă o horă.

Despre co­laborarea cu tea­trul piteş­tean, Paul Su­ru­giu scria pe site-ul personal: „De la absolvirea facultăţii, sunt anga­jatul Teatrului Alexandru Davila, din Piteşti, o instituţie care, indife­rent de obsta­co­le, de crize, de de­şertăciune sau de absolut, mi-a creat cadrul să merg mai departe, purtându-mi cu credinţă, demnitate şi umilinţă crezul, înţelegînd astfel că arta e făcută pentru cei care se simt ne­împliniţi fără ea“. 

Complicitatea dintre artist şi publicul piteştean, simbolizată prin ropotul aplauzelor şi garanţia unei săli care se dovedeşte a fi, de fiecare dată, neîncăpătoare, este un motiv în plus să continue acest drum plin de încercări, dar totuși... atât de fascinant.



Şi pentru că Fuego „nu se gândeşte niciodată la despărţire”, ca o poveste care se deschide şi se închide circular, finalul acestei stagiuni nu va fi un motiv de tristeţe, deoarece el a promis publicului că va reveni din nou în toamnă, în sala „Liviu Ciulei”, „o sală mai intimă a teatrului”, aşa cum o descrie artistul, cu un spectacol unic, special gândit pentru admiratorii săi. 

Foto realizate de: Cristina Popa - o admiratoare a artistului şi prietenă de suflet a Fan Club-ului Fuego Romania

Articol semnat de: Fan Club Fuego Romania

FUEGO - Scrisoare deschisă despre Basarabia


Am pus pecete, ce poate fi tratată mai suprem decât o semnătură, prin cântecul meu, pe spiritul şi valorile Basarabiei, acest tărâm luminat în care am descoperit cu adevărat ce înseamnă poezia, prin legătura fiinţială cu Grigore Vieru, în care am regăsit idealurile si frumuseţea românismului neaoş.

Prin toată activitatea mea, ce serveşte mărturie, am cuprins, prin forma artei create de mine, alături de cei mai importanţi artişti ai Republicii Moldova, sufletul romanului, unit, precum lacrimile gemene, de muzică, de vers, perpetuând astfel relaţia de vers şi dor, de simţământ şi unitate dintre cele doua maluri ale Prutului.

Mă identific cu Basarabia, cu acel pământ frate, parte de Românie, cu horele-i alegorice, cu zonele-i împovărate de lacrimi, de glas şi iubire, de vers şi joc. Iubesc întreg tărâmul românesc, cu văile şi codrii parfumaţi, cu dealurile semeţe, răsfirate printre nori, ce servesc drept acoperiş al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică, de valorile nealterate. Misterul pădurilor şi-al munților, câmpiile bogate sunt deopotrivă o comoară ce trebuie preţuită ca un imens suflet popular.


Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinău fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist, cald, receptiv, sensibil, sincer. Au un cult pentru muzicieni, pentru arta adevărată și pentru spectacol, păstrând vii principiile autentice.

Este copleşitor şi în acelaşi timp onorant să fii în mijlocul unei săli în care publicul te aplaudă minute în şir, îţi cunoaşte repertoriul, vibrează împreună cu tine şi lăcrimează la fiecare vers.

Cu sufletul deschis şi inima de român ardelean, dar din tată, cu rădăcini moldave, am făcut legământ, pe viaţă, că voi milita cu arma cuvântului şi muzicii, cu toată fiinţa mea, pentru aducerea şi menținerea frumosului prin artă, pe marea scena a lumii!

Confraţii basarabeni m-au congratulat cu sintagma ambasador! Este o misiune pe care mi-am asumat-o, de cum am  trecut pentru prima dată, în urmă cu un deceniu, Prutul. În aceşti 10 ani, am încercat, indiferent în ce colţ de lume m-am aflat, să fac cunoscută spectatorilor mei, puternica legătură de conştiinţă, limbă şi sânge dintre românii neamului meu.



Nu voi renunţa niciodată la această misiune nobilă, care aduce mai aproape cele două spaţii comune, unindu-le involuntar, prin puterea exercitată de muzică, de intensitatea care stăpâneşte neamul românesc, limba română, cea care înnoadă şi reîntregeşte.

Dumnezeu prima oară
Când a plâns printre astre,
El a plâns peste ţară
Cu lacrima limbii noastre.”
  
Din inimă de ardelean, Paul Ciprian Surugiu - Fuego

“Artist al Poporului” Republicii Moldova


Publicat de: Fan Club Fuego Romania 

Ziua 44 - “Aducem Basarabia acasă”, joi, 20 iunie 2013


Cântăreţul de muzică uşoară Paul Ciprian Surugiu, cunoscut sub numele de scenă Fuego, ne-a transmis, în semn de susţinere, o scrisoare deschisă.

“Mă identific cu Basarabia, cu acel pământ frate, parte de Românie, cu horele-i alegorice, cu zonele-i împovărate de lacrimi, de glas şi iubire, de vers şi joc. Iubesc întreg tărâmul românesc, cu văile şi codrii parfumaţi, cu dealurile semeţe, răsfirate printre nori, ce servesc drept acoperiş al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică, de valorile nealterate”, notează artistul îndrăgit pe ambele maluri ale Prutului.

“Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinău fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist, cald, receptiv, sensibil, sincer”, se confesează Fuego.

“Confraţii basarabeni m-au congratulat cu sintagma ambasador! Este o misiune pe care mi-am asumat-o, de cum am trecut pentru prima dată, în urmă cu un deceniu, Prutul! În aceşti 10 ani, am încercat, indiferent în ce colţ de lume m-am aflat, să fac cunoscută spectatorilor mei, puternica legătură de conştiință, limbă şi sânge dintre românii neamului meu.
Şi nu voi renunţa niciodată la această misiune nobilă, care aduce mai aproape cele două spaţii comune, unindu-le involuntar, prin puterea exercitată de muzică, de intensitatea care stăpâneşte neamul românesc, limba română, cea care înnoadă şi reîntregeşte”, punctează Fuego.

Sursa: “Aducem Basarabia acasă”

Publicat de: Fan Club Fuego Romania 
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger