ULTIMELE NOUTATI

FUEGO ne colindă alături de Ziarul “Libertatea”, Luni, 3 Decembrie 2012

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi grăbiţi şi fiecare dintre noi încearcă să retrăiască puţin din spiritul Crăciunului de altădată. În acest an, Fuego ne colindă prin intermediul Ziarului “Libertatea” şi ne aduce în case un CD cu cele mai frumoase colinde.


Luni, 03 decembrie 2012, apare la chioşcurile de difuzare a presei ziarul “Libertatea” împreună cu CD-ul “Colinde” în interpretarea îndrăgitului artist FUEGO.

În luna cadourilor, dăruieşte-le celor dragi o selecţie a celor mai frumoase colinde româneşti.

Fan Club Fuego Romania

FUEGO, un artist cum altul nu-i! FUEGO, un artist desăvârşit! Stirile Kanal D, 29 noiembrie 2012


Fuego concertează întotdeauna cu casa închisă şi este iubit atât de românii din ţară cât şi de cei de peste Prut. 




"Sărut vatra şi-al ei nume
Care veşnic ne adună,
Vatra ce-a născut pe lume
Limba noastră cea română.

Cânt a Patriei fiinţă
Şi-a ei rodnică ţărână,
Ce-a născut în suferinţă
Limba noastră cea română.

Pe pământ străvechi şi magic
Numai dânsa ni-i stăpână:
Limba neamului meu dacic,
Limba noastră cea română.

În al limbilor tezaur
Pururea o să rămână
Limba doinelor de aur,
Limba noastră cea română."

Grigore Vieru - “Limba noastră cea română” 


Cu aceste versuri minunate a cucerit Fuego milioane de oameni. Are o misiune grea, dar şi frumoasă, să hrănească sufletul nostru cu melodiile lui. 

Sala Palatului a fost din nou neîncăpătoare! Şi asta deoarece, an de an, Fuego reuşeşte să concerteze cu casa închisă. 

Români din toată ţara vin să-i asculte melodiile şi, de fiecare dată, artistul reuşeşte să smulgă ropote de aplauze. 

Fuego a cântat live aproximativ 5 ore, fără întrerupere, în graiul dulce romanesc. 

Îşi respectă publicul şi ţine ca, de fiecare dată, să poarte straie noi şi strălucitoare. 

Vrea să rămână în memoria lor până la următorul concert şi reuşeşte! 

Priviţi ce vestimentaţii uluitoare a purtat la spectacolul de la Sala Palatului! 

Alături de Fuego, pe scenă urcă de fiecare dată prieteni de suflet, care i-au fost mereu aproape... 

Acum vine vremea colindelor, iar Fuego va fi nelipsit din casele romanilor!


Sursă: Kanal D

"FUEGO şi prietenii, la Familia Favorit", Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, începând cu ora 21.00 – Invitat special: interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea


Sâmbătă seară, începând cu ora 21.00, Fuego vă invită la o nouă ediţie de colecţie  a emisiunii "Fuego şi prietenii, la Familia Favorit", la televiziunea Favorit.



În această sâmbătă, 01 Decembrie 2012, începând cu orele 21:00, Fuego - moderator şi Valentina Herţa -  producător, ne vor încânta cu încă o ediţie de colecţie, care îl are ca  invitat special pe Ionuţ Fulea,  remarcabil interpret de muzică populară, director al Centrului Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei Populare Alba.
Alături de Fuego se vor afla în platou şi alte nume importante ale muzicii populare româneşti: Mariana Deac -  una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor din zona Hunedoarei, Veta Biriș - cântăreață de muzică populară de pe Valea Târnavei şi Doru Pop - îndrăgit interpret de muzică populară din Ardeal.

Fuego va vorbi cu invitaţii săi despre întreaga lor activitate, despre experienţele şi amintirile trăite pe parcursul întregii lor cariere.
Aşadar, vă invităm să urmăriţi sâmbătă seara, Favorit TV, începând cu ora 21.00, pentru o seară minunată alături de invitaţi de renume  şi pentru o multitudine de surprize pe care Fuego, ca de fiecare dată,  vi le pregăteşte.

Fiecare ediție a acestei emisiuni a stat sub semnul muzicii de calitate și al cuvintelor care zidesc, fiind un necuprins discurs de dragoste înspre și dinspre oameni.

Sursa: Favorit TV 

FUEGO - Scrisoare deschisă



Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinău fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist: cald, receptiv, sensibil, sincer. Au un cult pentru artişti şi pentru spectacol. Este copleşitor şi în acelaşi timp onorant să fii în mijlocul unei săli în care publicul te aplaudă minute în şir, îţi cunoaşte repertoriul, vibrează împreună cu tine şi lăcrimează la fiecare vers. 

Ador călătoriile spre orizonturi deschise altor culturi şi civilizaţii şi am fost fascinat de orice destinaţie în care întâlnirile mele muzicale şi demersul meu artistic au rezonat cu inimile oamenilor, indiferent pe ce tărâm al lumii s-au aflat.

Totuşi, fără a da dovadă de un fals patriotism, sunt mândru că sunt român. Nu mi-aş asuma niciodată riscul dezrădăcinării, convins fiind că ar fi o pierdere de identitate. Acasă oamenii au nevoie de mine, mă simt iubit cu toate zbaterile, neîmplinirile sau gloriile mele şi mă pot exprima artistic (cu toate lipsurile în care se dezvoltă arta la noi). Aici sunt familia mea, prietenii mei şi publicul meu drag pe care nu-l voi trăda şi dezamăgi niciodată, indiferent cât de mult şi-ar dori unii acest lucru.

Deşi unele publicaţii au relatat eronat că intenţionez să părăsesc ţara şi scena muzicală românească, nimeni şi nimic nu-mi poate lua bucuria de a trăi prin muzică. Şi pentru că numai voi, dragii mei prieteni, mă întelegeţi cu adevărat, pornesc din nou la drum, către inimile şi sufletele voastre, într-un turneu naţional de colinde, nutrind speranţa că veţi simţi cu adevărat o "Emoţie de decembrie", o nouă întâlnire cu muzica şi poezia şi un prilej al împăcării cu ceilalţi şi cu noi înşine.

Al dumneavoastră, prieten pentru totdeauna, 
Paul Ciprian Surugiu - Fuego

Sursa: Site Oficial www.fuegofuego.ro

Salvaţi viaţa Ioanei Alberta, Aurel V. Zgheran, Radio Iaşi, 29 noiembrie 2012



Fuego şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România au demarat împreună o campanie umanitară ce are ca scop primordial salvarea unei vieţi. A unei vieţi de copil. Ioana Alberta, în vârstă de 2 ani şi trei luni, se luptă pentru a putea zâmbi, pentru a putea merge la şcoală, pentru a visa si pentru a zbura, cu tot sufletul... din tot sufletul.

Drumul său către copilărie, către fericire, a întâmpinat un obstacol. Acum trei luni, în urma unui control de rutină, ea a fost diagnosticată de către specialişti cu neuroblaston de gradul IV, o formă accentuată de cancer, cu început de metastază. De atunci se zbate pentru fiecare gând şi vis, înfruntând ca un matur boala, făcând citostatice şi urmând un tratament sever. Doar că, pentru a putea izbuti, ea are nevoie de o operație ale cărei costuri depăşesc 290 000 de euro! Ioana Alberta este nepoata Dorei Alina Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi autoarea romanelor „Gara Centrală" şi „Mărturii de iubire”, ce îl au ca personaj principal pe Fuego.

Interpretul s-a implicat în povestea de viaţă, dramatică, a Ioanei, împreună cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Mangalia-Constanţa. Având ca ideal strângerea de fonduri pentru copilăria normală a Ioanei, pentru dreptul la viaţă şi bucurie a acestui copil s-a organizat un spectacol caritabil la Casa de Cultură a municipiului Mangalia, în prezenţa a peste 800 de spectatori, în care Fuego a interpretat piese din repertoriul său.

La finalul recitalului, făcând referire la romanul scris de Dora Alina Romanescu, Fuego a rostit cu emoţie: „Dragii mei, Dora Alina Romanescu aseamănă parcursul meu cu o «gară centrală» în care şi de unde vin şi pleacă incontinuu cântece, oameni, sentimente, iubiri. Şi un tren al vieții... 

Într-unul dintre compartimentele lui vă situaţi şi voi, dar şi Ioana, pe care o putem ajuta numai împreună, să simtă atingerea copilăriei, să simtă viaţa, să trăiască. Deşi zicala «dar din dar se face Rai » e pentru mulţi un clişeu, în acest caz se aplică. De la fiecare, din inimă, se poate strânge suma ce o va salva pe acestă fetiţă”.

Societatea de Cruce Roşie din România, filiala Mangalia şi Constanţa i-a înmânat artistului Paul Ciprian Surugiu - Fuego, ca prețuire pentru realizarea spectacolului caritabil „Salvaţi o minune de fetiţă!”, o diplomă de recunoştinţă, ce atestă faptul că artistul se implică activ în campaniile demarate de S.C.R.R.

Viaţa Ioanei a început să prindă aripile speranţei, în această seară a spectacolului caritabil, cu ajutorul lui Fuego! Şi tu o poți ajuta accesând blogul special constituit pentru acest caz, acolo unde poți găsi toate informatiile, modalităţile prin care poate fi ajutată Ioana, precum şi datele de contact : 

Pentru mai multe detalii sunaţi la numerele de telefon: 0722298278 şi 0751022523.

Autor: Aurel V. Zgheran
Sursă: Radio Iași

FUEGO - Concert caritabil pentru o fetiţă de doi ani bolnavă de cancer, Reporterntv.ro, 27 Noiembrie 2012


 

Într-o clipă poţi pierde totul. Asta au aflat doi părinţi care se află în faţa celui mai crunt diagnostic pentru fetiţa lor în vâstă de doi ani: cancer. Lacrimile li se usucă pe obraji doar atunci când se uită în ochii ei şi găsesc puterea de a lupta.



Ioana Alberta era până mai ieri o fetiţă perfect sănătoasă. Ochii ei mari şi plini de viaţă nu dădeau nimic de bănuit din diagnosticul crunt pe care avea să-l primească săptămâna trecută: neuroblastom de grad patru, o formă agresivă de cancer care a început să se dezvolte printr-o tumoare deasupra rinichilor.

Imediat după ce i-au stabilit diagnosticul, medicii au început citostaticele. Şi dacă toată lumea a auzit că de la un astfel de tratament îţi cade părul, nimeni nu înţelege cu adevărat ce înseamnă asta până nu vede cu ochii lui. 

Pentru părinţii Ioanei este cu atât mai greu cu cât se uită la propriul copil. Nu-şi găsesc cuvintele în faţa unei priviri care caută răspunsuri. Ce poate fi în sufletul unui copil care nu înţelege de ce face zilnic perfuzii şi de ce nu mai poate ieşi la joacă.

Oamenii din Mangalia, unde locuieşte bunica fetiţei, care au auzit de acest caz, s-au adunat aseară la un concert caritabil ţinut de Fuego.



Tatăl fetiţei este convins că Dumnezeu nu le-a dăruit întâmplător un copil. De când au aflat de boala de care suferă micuţa lor, cei doi părinţi luptă alături de ea la spitalul Fundeni din Capitală.

Specialiştii spun că ar putea fi salvată printr-o intervenţie chirurgicală la o clinică din Franţa. Operaţia costă însă 300 de mii de euro, o sumă care depăşeste cu mult posibilităţile părinţilor. Pentru cei care vor să o ajute, familia Ioanei Georgescu a deschis două conturi la Banca Transilvania - Sucursala Slatina, pe numele GEORGESCU DORU PAUL, unde se pot face donaţii.

RO29BTRL02901201I86972XX (LEI)
RO04BTRL02904201I86972XX(EURO)

ATENȚIE: Înainte de 86972XX este litera ”I” nu cifra ”1”

COD SWIFT BTRL RO22XXX AGENȚIA UNION, SLATINA

Autor: Andreea Filip 

Sursa: Reporterntv.ro

FUEGO - "Un cântec pentru Ioana Alberta", Mangalia, 26 Noiembrie 2012


DĂRUIŢI ŞI SALVAŢI UN ZBOR!

Fuego şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România au demarat împreună o campanie umanitară care are drept scop primordial salvarea unei vieţi, a unei vieţi de copil.
Ioana Alberta, în vârstă de 2 ani şi trei luni, se luptă pentru a putea zâmbi, pentru a putea merge la şcoală, pentru a visa şi pentru a zbura, cu tot sufletul... din tot sufletul...
Drumul său către copilărie, către fericire, a întâmpinat un obstacol. Acum trei luni, în urma unui control de rutină, a fost diagnosticată de către specialişti, cu neuroblaston de gradul IV, o formă accentuată de cancer, cu început de metastaze.

De atunci se zbate pentru fiecare gând şi vis, înfruntând, ca un om mare boala, făcând citostatice şi urmând un tratament drastic. Doar că, pentru a putea izbuti, ea are nevoie de o operaţie, ale cărei costuri depăşesc 290.000 de euro.

Ioana Alberta este nepoata Dorei Alina Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi autoarea romanelor "Gara Centrală" şi "Mărturii de iubire", care îl au ca personaj principal pe Fuego.












Acesta s-a implicat în povestea dramatică a Ioanei şi, împreună cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România filiala Mangalia - Constanţa, a organizat un spectacol caritabil de strângere de fonduri, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a municipiului Mangalia, acolo unde s-au strâns peste 800 de persoane.

Artistul a interpretat cele mai frumoase piese pe scenă, gândindu-se la Ioana şi la copilăria normală pe care aceasta o poate avea doar primind ajutorul celor ce o înconjoară.



















La finalul recitalului, Fuego a rostit un discurs făcând referire la romanul scris de Dora Alina Romanescu:

"Dragii mei, Dora Alina Romanescu aseamăna parcursul meu cu o "gară centrală" de pe care vin şi pleacă cântece, oameni, sentimente, iubiri... şi un tren al vieţii. Într-unul din aceste compartimente vă situaţi şi voi, dar şi Ioana… şi doar împreună o putem ajuta să simtă atingerea copilăriei, să simtă viaţa, să trăiască. Deşi zicala că "dar din dar se face Rai" e pentru mulţi un clişeu, în acest caz se aplică. De la fiecare, din inima, se poate strânge o sumă care o va salva pe această fetiţă."




Societatea de Cruce Roşie din România, filiala Mangalia - Constanţa, i-a înmânat artistului Paul Ciprian Surugiu - Fuego, în semn de aleasă preţuire pentru realizarea spectacolului caritabil "Salvaţi o minune de fetiţă!", o diplomă de recunoştinţă care atestă faptul că artistul se implică activ în campaniile demarate de SCRR.
Viaţa Ioanei a început să prindă aripi, în această seară, cu ajutorul lui Fuego.

Şi tu o poţi ajuta, accesând blogul special construit pentru acest caz, acolo unde poţi găsi toate informaţiile, modalităţile prin care poate fi ajutată Ioana, precum şi datele de contact.
http://ioana-alberta.blogspot.ro


Pentru mai multe detalii sunaţi la numerele de telefon: 0722/298278 şi 0751/022523.

Mesajul scriitoarei Dora Alina Romanescu:

Dragi prieteni,

vă mulţumesc din inimă pentru că aţi fost prezenţi, în număr atât de mare, la Casa de Cultură din Mangalia, acolo unde a avut loc spectacolul caritabil „Salvaţi o minune de fetiţă!”, spectacol susţinut de îndrăgitul cântăreţ FUEGO. De la acest eveniment am văzut că nu mai sunt singură în lupta cu boala gravă pe care o are nepoţica mea. Sufletele dumneavostră nobile şi generoase îmi dau speranţe, încredere că Ioana Alberta va avea şansa să se bucure de viaţă şi de frumuseţile acesteia. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare pas pe care-l facem pentru însănătoşirea fetiţei.

Mulţumesc, FUEGO!

Mulţumesc, oamenilor cu suflete nobile!

Mulţumesc, Crucea Roşie Mangalia şi Constanţa!

Mulţumesc, Primăriei Mangalia!

Mulţumesc, tuturor celor care îmi aud strigătul disperat pentru a o salva pe Ioana Alberta!

Fan Club Fuego Romania


www.fanclubfuegoromania.com

Neprevăzutul frumos al spectacolelor cu Fuego. Întâiul concert, la Sala Palatului - Radio Romania Iasi, 22 noiembrie 2012



Ceea ce îl laurează pe un cântăreţ, şi creează interdependenţă cu admiratorii săi, pe măsura cizelării abstracte a timpului este iubirea! Între public şi cântăreţul lui preferat iubirea urcă până la coexistenţă, fără a exista o egalitate a intervalelor de timp între creşterea ei clipă de clipă şi destrămarea în paşi discontinui, ori prăbuşirea bruscă.







Spre a ajunge să fie adorat este vital ca un artist să zidească la baza iubirii acesteia interdependente, umbra inimii sale. În numele ei, artistul este o Ană zidită în scenă. Fiecare substituire, fiecare încercare de găsire a echivalenţelor false, în faţa suveranului primitor al ofrandelor artei muzicale, cântecele, sunt mai devreme sau mai târziu descoperite. O astfel de echivalenţă este himerică! Efectul sufletesc al ei este devastator atât pentru artist, cât şi pentru public. O iubire înşelată cade uşor pradă unei alte iubiri. Cântăreţii care îşi trişează propriul public nu lasă nicio poartă deschisă, pe care să revină. Întotdeauna, excentricele izvoare ale înşelăciunii au fântâna lor: dezămăgirea!

Unul dintre marii artişti români care nu vor bea niciodată vinul ispitei rătăcirii este Paul Ciprian Surugiu - Fuego! În cariera lui este subînţeleasă o ordine a timpului. În raţionamentul acestei ordini se aşează momentele evoluţiei sale artistice, asemeni treptelor unei scări. Din aceste trepte avem indicaţia drumului pe care a mers şi direcţia pe care a urcat. Una dintre aceste trepte este, trebuia să fie, primul concert estraordinar al său, „Scrisoare din Basarabia”, la Sala Palatului din Bucureşti (fireşte, Fuego a mai urcat pe scena dintre pandantivii colosalei săli, dar nu într-un concert al său).

„Patru ani au fost necesari pentru ca Fuego să prezinte ceea ce ştie, ce poate face pentru cei care au în piept o inimă română, pentru cei pe care îi iubeşte şi care îl iubesc. Nu a trecut atâta vreme pentru că Fuego nu ar fi vrut să realizeze propriul lui concert aici - unde, de fapt a fost invitat în nenumărate concerte - dar timpul a fost cel care a amânat acest spectacol al artistului fără timp şi fără frontiere”, a vorbit despre Fuego, urcată pe scenă în timpul spectacolului, frumoasă cum este, tânără cum a rămas, atrăgătoare şi atrasă între şi de artişti, Adriana Bahmuţeanu. Concertul a durat cam cinci ore şi a fost asistat, cam de cinci mii de spectatori, o prezenţă întrecută doar de marile lupte sportive ale arenelor gazonate. Loc cu loc, Sala Palatului a fost plină şi clocotitoare. Ce altceva verifică şi adevereşte cât de mare este puterea magnetică între artişti şi public, dominaţi şi unii şi alţii de interferenţa iubirii?!

Într-un sfârşit de toamnă întârziată în călătoria spre intersecţia anotimpurilor, trecuse de miezul nopţii când o mare romantică a umplut jur-împrejurul Sălii Palatului, curgând afară din colosseum-ul bucureştean, în care se consumase un act cultural rar de văzut azi! Erau mii de spectatori având în inimi ecoul unor melodii care îi făceau să simtă că ţin în mâini destinul fericirii lor, câtă vreme muzica nu-şi pierde puterea asupra lumii.

„Protagoniştii concertelor ca acesta nu deţin arsenalul lui Zeus, dar au în mâna lor destinul plăcerii şi bucuriei vieţii, o prerogativă a fericirii fără luptă şi încrâncenare, prin vibraţia inimii şi rezonanţa sufletului”, spune, înrolat între spectatorii puşi în mişcare ca un şarpe gigantic, la sfârşitul concertului lui Fuego, Ştefan Vlad, profesor universitar, interpret al unui repertoriu de selectată culegere de piese muzicale folclorice dobrogene, prelucrate şi şlefuite cu ştiinţă. Îndreptându-ne spre Ateneul Român, târziu în noapte, în căutarea unui taxi, îmi spune: „Fuego domină arta spectacolului. Este un voievod al scenei. Are o mişcare scenică dezinvoltă, nimic nu îl constrânge, nimic nu îl micşorează.

El este centrul activ, el este forţa care atrage şi emoţionează. Sunt toate acestea urmele ştiinţei spectacolului, acumulate la facultatea teatrală. Împreună cu vocea lui, aspectarea scenică, aplombul şi vivacitatea lui scenică îi conturează superbitatea, deopotrivă cu iureşul, explozivul unui mare artist”.

Primul concert al lui Fuego la Sala Palatului din Bucureşti a fost înstelat şi de prezenţa în program a invitatelor artistului, Irina Loghin şi Anastasia Lazariuc. Vorbind despre Irina Loghin se pronunţă numele comorii folclorului muzical românesc. Irina Loghin este un giuvaer în centrul coroanei regalului folcloric, asemeni diamantului coagulat din tăriile pămăntului, în miezul lui, asemeni soarelui - împăratul astral ce străluceşte mai presus de viaţa finită a omului. Alături de Fuego, la concertul său, Irina Loghin a strălucit din nou, adâncind semnificaţia emoţională a melodiilor ei în raţionalismul trăirilor afective ale tuturor.

Anastasia Lazariuc e atât de suplă, atât de frumoasă, atât de dăruitoare a armoniei şi iubirii! Întreaga scenă în care parcă zboară ca o balerină pare un parc al fluturilor. Anastasia Lazariuc a interpretat în spectacolul lui Fuego câteva piese muzicale care, asociate superbităţii ei fizice, căldurii umane, sensibilităţii, au creat microrecitalului susţinut de ea, aura unui profetism despre o frumuseţe a reveriei umanităţii!

Acompaniamentul a fost monumentalizat de ampla orchestră de la Chişinău, a fraţilor Vasile şi Vitali Advahov. Toate premisele unui profesionalism muzical se identifică la instrumentiştii basarabeni componenţi ai orchestrei. Concertul fiind structurat în două părţi - muzică uşoară şi muzică populară - această orchestră moldovenească a acompaniat melodiile folclorice.

În întâia parte a concertului, partea de muzică uşoară, acompanientul instrumental a purtat semnătura Dorel Burlacu.- formaţia ProBachus” a fost, de asemenea, o intermediară între public şi scenă, pe aripile sunetului muzical profund şi compact în armonia sonoră.

Două momente inedite care l-au surprins şi pe Fuego au fost acelea ale urcării pe scenă a doi interpreţi fascinanţi, partizani ai bunei dispoziţii, al vervei apropierii interumane, la toate apariţiile lor în spectacole cu public, Gheorghe Turda şi Nineta Popa. Ei au exemplificat în chipul cuceritor că spectacolul, în adâncul lui este un torent de viaţă renăscută în fiecare melodie, proiectat dinspre artişti înspre public, asemeni unei oglinzi ce restituie spaţiului, soarele captat de ea pe folia de argint. Cei doi artişti au urcat lângă Fuego ca să îl îmbrăţieze şi au interpretat câte un cântec pentru publicul prins între mirare şi afectivitatea înrâurită spre sală cu generozitatea caracterelor de valoare.

În sală, printre spectatori s-au aflat şi compozitorul Jolt Kerestely şi creatoarea Doina Levintza, prezentaţi de către Fuego în modul în care se înnobilează orice artist, prin măsura în care nu uită şi nu ezită să arate că nimic nu e atât de magic la el, ca recunoştinţa!

Acest prim concert de la Sala Palatului, al lui Fuego, nu ar fi fost poate deloc, sau nu ar fi tins spre o completă realizare dacă nu l-ar fi sprijinit Asociaţia Culturală „Suflet de Român” şi postul „Etno Tv”. Evenimentul cultural de la Palat a fost încununat de oferirea trofeului „Lacrima”, din partea Asociaţiei Culturale „Regal D’Art”, aceeaşi care a făptuit şi cartea de poezii închinate artistului Fuego de către poetul Grigore Vieru, „Testament pentru Fuego”.

O dată mai mult, concertul lui Fuego, de la Sala Palatului, a prezentat neprevăzutul. Dar nu oricare neprevăzut, neprevăzutul frumos! Prin aceasta se vede şi se simte caracterul de necesitate a muzicii, la trăirea umană, rostul muzicii în însoţirea afectivă a omului în existenţa sa!


(Aurel V. Zgheran)
Autor: Radio Iaşi

FUEGO - "Un cântec pentru Ioana Alberta…"

Casa de Cultură din Mangalia va găzdui luni, 26 Noiembrie 2012, orele 18, un spectacol de caritate organizat pentru Ioana Alberta Georgescu, o fetiţă de numai 2 anişori, diagnosticată cu neuroblastom, gradul IV, care are nevoie de tratament şi intervenţie chirurgicală în străinătate.


FUEGO, Primăria Municipiului Mangalia şi Crucea Roşie Mangalia - Filiala Constanţa, şi-au dat mâna în acest proiect caritabil, care îşi propune să-i ofere  şansă la viaţă micuţei Ioana Alberta.

Rugăm toţi admiratorii artistului Fuego, care vizitează acest site, să rostească o rugăciune pentru micuţa Ioana Alberta şi să dăruiască, din prea plinul sufletelor lor, o speranţă la viaţă!

Mihai Eminescu a scris o Rugăciune, care a fost recitată în limba română de către Papa Ioan Paul al II-lea la Vatican.

Rugăciune

de Mihai Eminescu
Crăiasă alegându-te
Îngenunchem rugându-te,
Înalţă-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Şi zid de mântuire,
Privirea-ţi adorată
Asupra-ne coboară,
O, Maică prea curată
Şi pururea fecioară,
Marie!

Noi, cei din mila sfântului
Umbră facem pământului,
Rugămu-ne-ndurărilor,
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regină peste îngeri,
Din neguri te arată,
Lumină dulce clară,
O, Maică prea curată
Şi pururea fecioară,
Marie!

Vă rugam, dragi prieteni, ajutați-ne să o salvăm pe Ioana Alberta, facând o donație în unul din conturile:

RO29BTRL02901201I86972XX (LEI)
RO04BTRL02904201I86972XX(EURO)

ATENȚIE: ÎNAINTE DE 86972XX ESTE LITERA ”I” NU CIFRA ”1”

COD SWIFT BTRL RO22XXX AGENȚIA UNION, SLATINA
DĂRUIŢI ŞI SALVAŢI UN ZBOR!!!

Fan Club Fuego Romania

www.fanclubfuegoromania.com

O clipă de sinceritate...




Dragii mei,

Este timpul să vă mulţumesc acum... Ei bine, sunt emoţionat, şi simt, şi cred, că cel mai veridic mesaj pe care vi-l pot transmite este simbolizat de dragostea şi respectul pe care vi le port şi vi le transmit constant, prin muzica mea.
Prezenţa voastră în viaţa şi în cariera mea reprezintă, în esenţă, sensul meu în tabloul muzicii.
Apreciez enorm implicarea voastră în tot ce înseamnă activitatea şi proiectele mele, devotamentul şi susţinerea voastră, şi mai presus de toate, iubirea primită de la voi.
Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în concertul de la Sala Palatului, că m-aţi susţinut şi m-aţi încurajat şi, de asemenea, ţin să vă arăt toată recunoştinţa, vouă, celor ce mă apreciaţi, precum şi administratorilor celor două site-uri, Fuego's Blog şi Fan Club Fuego Romania, prin intermediul cărora voi, mi-aţi transmis mesaje de încurajare. Vă mărturisesc sincer că le-am primit şi citit pe toate şi am fost încântat. Nu am reuşit, din păcate, să vă răspund.
O fac astăzi. Şi cum aş putea altfel, decât prin aceste umile versuri ale lui Constantin Carjan, cuprinse de vocea sublima a Pompiliei Stoian:

" Prieteni dragi, ne cunoaştem de-o viaţă.
De ani şi ani lângă mine vă ştiu.
Mi-aţi dat mereu, c-un surâs, o povaţă
Şi-n ceasul greu, mi-aţi fost sprijinul viu.

Prieteni dragi, ce-mi apăraţi drumul în tăcere,
M-aţi însoţit la fericire şi durere.
Vă chem din nou, stând cu gândul de vorbă
La ceas târziu, cu iubire vă scriu."

Vă pup pe suflet,
Paul Ciprian Surugiu-FUEGO



Mesaje din partea fanilor:

Cristina -Pitesti spunea…16 noiembrie 2012 - O seara de vis, o amintire de suflet, zambete, bucurie multa, multa emotie, o seara plina de magie...”Scrisoare din Basarabia” primul concert sustinut de Fuego la Sala Palatului. 5 ore de muzica, poezie si dans. Inaltator! Un real succes! Sala neincapatoare, iar publicul coplesit de prestanta artistului. A ridicat sala in picioare, oamenii veniti din toate colturile tarii si din Chisinau au cantat, au dansat dupa "bijuteriile" sale muzicale...Publicul il iubeste, il apreciaza, il respecta…Aparitiile lui pe scena sunt intotdeauna impecabile. La fiecare spectacol artistul ne incanta cu tinute noi si deosebite. De data aceasta ele au fost mult mai atragatoare, mai speciale, mai elegante. Felicitari creatoarei Doina.Levintza, iar colaborarea intre cele doua valori ale artei romanesti este minunata.
FUEGO este MUZICA si OMUL care-ti ating inima si sufletul... Este o personalitate complexa, un artist cu experienta, si cu o voce inegalabila… A interpretat melodii cunoscute, unele pe versurile poetului Grigore Vieru, a maestrului Jolt Kerestely, altele din repertoriul regretatului Gica Petrescu, o melodie pe ritmuri frantuzesti…”Povestea acordeonului” emana viata si tinerete. Paul a fost vesel, bine dispus, multumit, fericit...parca niciodata nu l-am vazut asa...
In aceasta seara minunata au fost alaturi de artist invitati de exceptie - Anastasia.Lazariuc, formatia condusa de Dorel Burlacu, Irina Loghin, Fratii Advahov si orchestra Primariei din Chisinau. Nu au lipsit surprize, momente emotionante. Fuego coborand in sala a fost inconjurat de spectatori, fiecare daruindu-i cate o floare, un zambet, un cuvant frumos…fiecare dorind sa-i multumeasca intr-un fel pentru aceasta seara. Un alt moment emotionant, indelung aplaudat a fost interpretarea melodiei “Impodobeste mama bradul” impreuna cu Irina Loghin si Gheorghe Turda (prezent in sala ca spectator). O melodie superba cantata de Fuego in fiecare an… chiar daca este ironizat de unii…Cat de placut este de Craciun sa impodobesti bradul in acordurile acestei melodii…
La acest eveniment de la Sala Palatului Fuego a fost in culmea gloriei…Bravo Paul !! Felicitari si mii de multumiri pentru aceste clipe de incantare, momente de aur...de neuitat. Mergi inainte cu curaj ! Dumnezeu te iubeste…

Carmen- Focşani spunea...
Cu aceeasi daruire artistul sufletelor noastre Fuego si-a dovedit maiestria si dragostea fata de publicul sau,daruindu-ne o parte din preaplinul sufletului sau.Sa ne traiesti MAIESTRE!

Dana - Dej spunea...
O seara de neuitat! Un spectacol de exceptie oferit de acest mare si indragit artist roman!Felicitari,Paul,ai fost minunat in fata unui public atat de numeros care a cantat si a dansat alaturi de tine pe tot parcursul concertului!O sala plina ”ochi”te- a aplaudat in picioare de mai multe ori ,astfel aratandu-si admiratia si respectul care ti-l poarta,faptul ca te apreciaza pentru tot ce faci pe scena,pentru daruirea ta pentru public si nu in ultimul rand pentru marele tau talent cu care te-au inzestrat parintii tai!Iti doresc sa ai parte de multa sanatate,sa ne poti bucura si de acum inainte cu prezenta ta pe scena,norocul si fericirea sa-ti fie mereu alaturi!Cu mult drag si admiratie,Dana-Dej

Silvia Ciocan spunea...
Draga Fuego, vreau sa marturisesc din inima tuturor, ca spectacolul intitulat sugestiv SCRISOARE DIN BASARABIA, sustinut de tine, magician al sufletelor noastre a fost o seara regala de cantec si poezie, o seara in care am lacrimat si am zambit de fericire alaturi de vocea ta inconfundabila. De-a lungul timpului, draga Paul ai demonstrat tuturor ca muzica e viata ta, ai demonstrat ca iubesti, traiesti si zambesti doar prin public si pentru public, ai demonstarat ca muzica si arta innobileaza sufletul omului! Sala Palatului a fost neincapatoare, publicul a raspuns prezent invitatiei tale si a demonstrat inca odata ca iti este alaturi! Iubirea si caldura spectatorilor, mirosul florilor si ropotele de aplauze te-au facut sa radiezi de fericire, te-au facut sa simti iubirea, respectul si caldura sufleteasca a fanilor, a iubitorilor de arta! Sa ramai mereu aceeasi flacara aprinsa in inimile noastre!

Nu voi uita niciodata aceasta seara regala de cantec si poezie! Este minunat si emotionant sa iei parte la un asemeanea spectacol de gala! Paul, vreau sa te felicit ca existi pentru noi pe pamant si vreau sa te asigur ca mereu iti voi fi alaturi in sala de spectacol! Esti si vei ramane vesnic artistul sufletului meu!

Cu stima, pretuire, recunostinta si dragoste Silvia Ciocan!

Mihaela Bugan spunea...Am avut ocazia de a mai cunoaste si alte persoane pe care nu credeam ca o se le intalnesc vreodata dar bunul DUMNEZEU ma ajutat si am cunoscut aceste persoane la spectacolul "SCRISOARE DIN BASARABIA'' la Sala Palatului din Bucuresti a fost un spectacol cu o sala foarte plina de oamenii iubitorii de frumos. Multumim artistului PAUL {FUEGO} pentru seara din data 16.11.2012. care ne-a fost oferita noua fanilor din intreaga tara care au venit din mai multe judete pentru a vedea acest spectacol. As dori ca si in viitor sa mai vad un asa spectacol. Am fost ffff foarte incantata de acest spectacol care va ramane o amintire cat voi trai pe acest pamant.

Dana - Dej spunea...Fuego este un mare artist,dar in acelasi timp si un mare patriot!Felicitari,Paul,sunt sigura ca prin aceste concerte ale tale in Sicilia,i-ai facut pe romanii de acolo sa se simta mai aproape de casele si familiile lor...!!!

Viorela Ioana Miu spunea...
O seara magica pe care nu o voi uita NICIODATA!!

Tatiana spunea...Paul-Fuego, ai rasarit pe scena vietii muzicale, frumosului sa-i fii alesul. Si lumea ai intinerit-o, cu zambete ai inflorit-o. Acum de dorul tau alearga mereu spre tine sa te asculte, sa te vada. In acest freamat dependent, si eu m-am inrolat si-astept cu sufletul la gura sa soseasca, mult mult ravnitul , de la Sala Palatului, spectacol.

Si iti urez, succesul sa iti fie leacul cand osteneala in lat te va cuprinde. Atunci cand Dumnezeu mana ti-o va intinde din nou sa iti dea forta si putere, il rog, din bucuria noastra sa culeaga mult bine pentru a ta fiinta minunata, sa ierte pe aceea ce sufletele din muzica ta si le adapa, ne-ntelegand ca nicio rasplata pentru ceea ce prin tine ei primesc, nu este suficient de bogata.

Numaratoarea inversa a inceput, spectacolul stralucitor ce reinvie famecul, eleganta, bun gustul, mirajul, stari ce erau mereu prezente in indepartatul trecut, vor fi curand sosite caci timpul s-a scurs si nu mai este mult.

Muuuuuult succes, maret si minunat artist iubit PAUL-FUEGO!!!!!!!

Adelina Elion spunea...
O minune de spectacol! Ce seara minunata!

Maria Cira Ichim spunea...
Superb...o noapte magica, o noapte de vis, un vis implinit.

Ella Ella spunea...Super concert! Va asteptam si la rm. Valcea

FUEGO, cameleon pe scena Sălii Palatului! - Cancan, 19.11.2012

"Obrazul subţire cu cheltuială se ţine", spune o vorbă din popor. Fuego se pare că şi-a invăţat lecţia şi acordă o atenţie sporită imaginii sale, iar rezultatele se văd.


Cantăreţul a purtat o redingota cu broderie realizată manual la care a ataşat o pelerină din tafta

Vineri seara, în timpul spectacolului său de la Sala Palatului, cântăreţul a schimbat nu mai puţin de şase ţinute, care mai de care mai fistichii şi, bineinţeles, ingenios lucrate. Începând cu o redingota originală, la care a ataşat o pelerină gen" Batman", până la sacouri brodate manual, ce aminteau de hainele persoanelor de la casele regale, artistul s-a reinventat de fiecare dată când a apărut în faţa publicului său.


Redingota purtată de Fuego este o creaţie Doina Levintza

Puţină lume ştie însă că o mare parte din ţinutele purtate de Fuego pe scenă, sau în emisiunile TV unde este invitat, sunt realizate de designerul Doina Levintza."


Ţinutele artistului respectă trendul " baroc", unul dintre cele mai influente în acest moment

Fuego a ajuns la mine la recomandarea unei cunoştinţe. Ne-am întâlnit, am stabilit cam ce ar vrea şi i-am făcut patru costume unicat. Toate sunt brodate manual şi au elemente care le dau o notă de unicitate.


A patra ţinută aleasă de Fuego a fost un sacou, la fel de dichisit ca şi restul vestimentaţiei sale

De exemplu, pelerina neagră este creaţia mea, o piesă de rezistenţă, după cum aţi văzut.


A cincea tinuta a fost compusa dintr-un articol vestimentar brodat ca la casele regale

Ca bani, nu ştiu cât a costat. Ţin minte că fiind vorba despre patru creaţii, i-am făcut o reducere semnificativă. Şi am făcut-o cu drag pentru că îl admir ca artist", a declarat Doina Levintza în exclusivitate pentru CANCAN.ro.


Spre final, artistul a apărut pe scenă purtând o cămaşă şi o vestă







Sursa: Cancan.ro

Simona Odorhean

Fenomenul Fuego. A facut baie de multime si a primit sute de buchete de flori - Cancan, 18 Noiembrie 2012

Vineri seara, Fuego a sustinut un concert maraton, care s-a intins pe durata a patru ore si 35 de minute, la Sala Palatului din Capitala. Un adevarat eveniment pentru miile de persoane venite cu autocarele sau microbuzele din toate colturile tarii. 






In ciuda faptului ca a ajuns subiect de bancuri si personaj bun de imitat in emisiunile de divertisment, Fuego are publicul sau si o duce bine. Vineri seara, in primul sau concert la Sala Palatului, cantaretul a umplut sala pana la refuz si a facut baie de multime, fiind aclamat si aplaudat ca niciun alt artist al momentului.




Cu bratele pline de flori, Fuego a facut fata cu greu admiratoarelor sale. Fanii au cantat cu el in cor, stiindu-i versurile pieselor, iar cand stilul muzical s-a schimbat, in sala s-au incins hore si sarbe mai ceva ca la nunti. 




Spectatorii au stat la rand ca sa ii daruiasca flori si sa-l atinga pe Fuego.
Fuego a fost in culmea gloriei si a facut baie de multime cand a decis sa coboare si sa cante printre spectatori, iar acestia l-au inconjurat dorind sa il atinga, sa-l mangaie sau sa ii ofere zeci de buchete de flori. Ba chiar si un portret facut pe panza, un tablou pe care acesta l-a ridicat in aer ca sa se faleasca. 


Nu a existat o limita de varsta, de la cel mai mic admirator, pana la cel mai in etate, toti cei care au dorit sa ii stranga mana idolului lor, au reusit sa o faca pe parcursul celor aproape cinci ore de spectacol.

Sursa: Cancan.ro 

Simona Odorhean 
 

Spectacol FUEGO la Paşcani, NewsPascani.com, 17 Noiembrie 2012





Sursa: NewsPascani.com

FUEGO, la Sala Palatului din Bucureşti, un regal de muzică şi poezie - Rodica Elena Lupu, 17.11.2012

"Scrisoare din Basarabia" a fost aseară un regal, un spectacol cum nu a mai văzut Capitala României. Primul concert de la Sala Palatului din Bucureşti, regizat şi prezentat de artistul sufletelor noastre, Paul Ciprian Surugiu – Fuego, va rămâne de neuitat. 


Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru români care au dat răspuns «Scrisorii din Basarabia» prin viu grai, cântând alături de marele artist. 



Fraţii Vasile şi Vitalie Advahovm cu orchestra Primăriei din Chişinău, formaţia de muzică uşoară condusă de Dorel Burlacu din Chişinău şi invitatele speciale Irina Loghin şi Anastasia Lazariuc, au fost alături de artist în această seară minunată. 






Structurat în două părţi, concertul realizat de artist, care a interpretat pe viu - cum se spune în româneşte - toate cântecele, şi care s-a prelungit până după miezul nopţii, a urmat un fir narativ duios, pornind de la acorduri fine de muzică uşoară, ajungând la cadenţele perfecte ale pianistului Dorel Burlacu, iar mai apoi la ritmul alert al acordeonului şi al sunetelor populare îmbogăţite de vocea lui Fuego şi de măiestria şi virtuozitatea fraţilor Vasile şi Vitalie Advahov şi a orchestrei Primăriei din Chişinău. 


Surprizele nu au lipsit, Nineta Popa şi Gheorghe Turda oferindu-i lui Fuego flori şi câte o melodie cântată pe viu, pentru artist şi pentru spectatori. 



Florile nu mai conteneau să ajungă la Fuego, care a coborât în sală salutând şi îmbrăţişând spectatorii care l-au răsplătit cu aplauze ce au durat minute în şir. 


Timp de patru ani, aşa cum a spus organizatoarea acestui spectacol, cunoscuta jurnalistă şi realizatoare TV, Adriana Bahmuţeanu, au fost necesari pentru ca Fuego să prezinte ceea ce ştie, ce poate face pentru cei care au în piept o inimă română, pentru cei pe care îi iubeşte şi îl iubesc. 


Versurile lui Grigore Vieru dedicate lui Paul sunt şi vor rămâne trăiri peste care nu se va aşterne niciodată uitarea. Cele două lacrimi gemene, Fuego şi Grigore Vieru s-au unit în „Lacrima trofeu” pe care Asociaţia Culturală „Regal D’ Art” i-a oferit-o artistului în această seară magică alături de cartea „Testament pentru Fuego”, în care au fost adunate poeziile dedicate artistului de către poet. 


Există Fuego, există muzica românească, există colaboratorii lui Fuego, cei care împreună cu el aduc melodiile pe care le interpretează la urechea şi în gândul spectatoriilor săi, ascultătorilor săi, a fanilor săi. 


Cântecul lui Fuego ne destramă în culori egale cu veşnicia. 


Să cânţi pe viu, ore în şir, să cânţi în limba noastră românească este ceva ce nu se poate descrie în cuvinte, este ceva ce doar se poate simţi. Şi cine altul decât artistul sufletelor noastre, Fuego, o poate face, pentru că are Fuego o căldură aparte în glas, o căldura ce te îndeamnă la confesiune, prietenie. Deopotrivă, în cântec ca şi la radio sau la televiziune, interpretul sufletelor noastre va fi mereu ”semănător de stele / Sub plugul de argint al Ursei Mari/În brazda cerului să înalţ castele/Un Paradis de trandafiri solari”(Visul meu - R.E.Lupu).  


Seara de 16 noiembrie, petrecută alături de Paul Ciprian Surugiu - Fuego la Sala Palatului din Bucureşti a fost un regal de muzică şi poezie, o încântare scânteietoare, ceea ce nu poate fi descris decât la superlativ. 


Îţi mulţumim Fuego că exişti! Multă sănătate, multe bucurii de ordin spiritual şi artistic, şi ajutor de la Cel de Sus, astfel ca, în anul care vine, să fii din nou alături de spectatorii tăi din Bucureşti, aşa cum ai promis la sfârşitul acestui minunat concert. 

Sursa: Rodica Elena Lupu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger